fbpx

Olej z pestek winogron (30ml, 50ml, 100ml)

Olej z pestek winogron (30ml, 50ml, 100ml)

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 customer review )

15,90 25,90 

Tłoczony na zimno kosmetyczny olej z pestek winogron

Wyczyść
Porównanie
SKU: 5903271400263 Kategoria: Tagi: ,

Udostępnij

Opis

INCI: Vitis Vinifera Seed Oil

Tłoczony na zimno kosmetyczny olej z pestek winogron jest niekomedogenny, dobrze przyswajany przez skórę i nie pozostawia wrażenia tłustości. Stosowany w produktach do skóry suchej, delikatnej i trądzikowej, jest także cennym olejem bazowym do masażu całego ciała.

Jest to olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega – 6 (kwas linolowy: 58 – 81%), które naprawiają barierę ochronną skóry. Aplikacja kwasów tłuszczowych uelastycznia skórę i nadaje jej młodszy wygląd,  włosy natomiast stają się bardziej błyszczące i o zdrowszym wyglądzie. Obecna w oleju frakcja niezmydlająca się w postaci fitosteroli wzmacnia lipidową barierę naskórka, chroniąc skórę przed odwodnieniem.

Olej z pestek winogron jest olejem cenionym w aromaterapii i masażu, ze względu na lekką konsystencję, neutralny zapach i łatwość tworzenia kompozycji z olejkami eterycznymi.

Dodatkowe informacje

Waga 0.1 kg
pojemność

30ml, 50ml, 100ml

Opinie klientów

Rated 5.00 out of 5 stars
1 opinia
5 gwiazdek 1 100 %
4 gwiazdki 0 0 %
3 gwiazdki 0 0 %
2 gwiazdki 0 0 %
1 gwiazdka 0 0 %

1 opinia for Olej z pestek winogron (30ml, 50ml, 100ml)

  1. 5 out of 5

    polecam! Uwielbiam ten olej! Do peelingów, maseł do ciała, kul do kąpieli - po prostu świetny :)

Dodaj opinię

0
    0
    Twój koszyk
    Koszyk jest pystyPowrót do sklepu