fbpx

Olej z opuncji figowej (30ml, 50ml)

Olej z opuncji figowej (30ml, 50ml)

5.00 out of 5 based on 2 customer ratings
(2 customer reviews )

85,00 119,00 

Tłoczony na zimno olej kosmetyczny z opuncji figowej

Wyczyść
Porównanie
SKU: 5903271400232 Kategorie: , , Tagi: , ,

Udostępnij

Opis

INCI: Opuntia Ficus Indica (Prickly Pear) Seed Oil

Opuncja figowa to roślina z rodziny kaktusowatych, występująca naturalnie w Meksyku i Ameryce Środkowej. Aztekowie uważali ją za roślinę świętą. Pierwsze owoce dotarły do Europy po powrocie wypraw Krzysztofa Kolumba – stąd zwana jest też figą indyjską. Roślina ta łatwo przystosowuje się do różnych warunków glebowych, dlatego uprawia się ją także w Afryce Północnej (Maroko).

Najważniejsze zalety oleju: Olej zawiera m.in. witaminę E i kwasy Omega-6, jest więc idealnym kosmetykiem do cery dojrzałej. Silnie nawilża skórę i skutecznie likwiduje zmarszczki. Już po pierwszym użyciu odczuwa się wyraźne działanie „napinające”. Dużą zaletą oleju jest szybkość jego wchłaniania. Dzięki zawartości fitosteroli, skutecznie zapobiega utracie wody przez skórę, działa również przeciwzapalnie, tonizująco, a także pobudza procesy związane z regeneracją i gojeniem naskórka, zwiększając  odporność skóry na wpływ czynników zewnętrznych, podrażnienia i stany zapalne.

Stosowanie: Ze względu na unikalne właściwości i cenę, najlepiej stosować bezpośrednio na skórę. Polecany przede wszystkim do skóry dojrzałej, suchej lub wymagającej regeneracji. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji delikatnych okolic oczu, ust, dekoltu.

Dodatkowe informacje

Waga 0.07 kg
pojemność

30ml, 50ml

Opinie klientów

Rated 5.00 out of 5 stars
2 opinie
5 gwiazdek 2 100 %
4 gwiazdki 0 0 %
3 gwiazdki 0 0 %
2 gwiazdki 0 0 %
1 gwiazdka 0 0 %

2 opinia for Olej z opuncji figowej (30ml, 50ml)

  1. 5 out of 5

    POLECAM mój ulubiony olejek :)

  2. 5 out of 5

    super :) W końcu wysyłka poza PL :)

Dodaj opinię

0
    0
    Twój koszyk
    Koszyk jest pystyPowrót do sklepu