Olej z marakui (30ml, 50ml, 100ml)

Olej z marakui (30ml, 50ml, 100ml)

39,99 74,99 

Olej tłoczony z nasion marakui (passiflory)

Wyczyść
Porównanie

Udostępnij

Opis

INCI: Passiflora Incarnata Oil

Olej tłoczony z nasion marakui (passiflory) wykorzystywany był od setek lat przez plemiona z Amazonii. Słynie z wysokiej zawartości NNKT, bioflawonoidów i witamin A, C, K i E. Dzięki temu olej posiada właściwości odmładzające i odżywiające skórę i włosy, jednocześnie nie będąc bardzo tłustym. Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olej arganowy, jest więc cenną bronią w walce z wolnymi rodnikami.

Olej z pestek marakui sprawdza się w pielęgnacji każdego typu skóry, najbardziej jest jednak polecany do skóry naczyniowej i ze skłonnością do trądzika różowatego. Jest to spowodowane obecnością witamin i flawonoidów, mających wpływ na uszczelnienie naczyń krwionośnych. Olej zmiękcza, nawilża i uelastycznia skórę, łagodzi stany zapalne, regeneruje i pomaga uregulować wydzielanie sebum. Doskonale sprawdza się też w pielęgnacji kruchych i łamliwych włosów. Idealny do masażu całego ciała i codziennej pielęgnacji twarzy, włosów i paznokci. Może być stosowany samodzielnie i jako dodatek do innych kosmetyków.

Dodatkowe informacje

Waga 0.1 kg
pojemność

30ml, 50ml, 100ml

0
    0
    Twój koszyk
    Koszyk jest pystyPowrót do sklepu