Olej z czarnuszki (30ml, 50ml, 100ml)

Olej z czarnuszki (30ml, 50ml, 100ml)

33,20 85,47 

Olej z czarnuszki

Wyczyść
Porównanie
SKU: 5903271400089 Kategoria: Tagi: ,

Udostępnij

Opis

INCI: Nigella Sativa Seed Oil

Olej z czarnuszki otrzymywany jest przez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella sativa). Czarnuszka jest rośliną z rodziny jaskrowatych, stosowana jest w medycynie naturalnej (zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego) od co najmniej 2500 lat.

Olej ma charakterystyczny zapach i smak. Ze względu na unikalny skład, stosowany jest w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym. Sprzedawany przez nas olej jest olejem w 100% naturalnym, pochodzi z tłoczenia na zimno, nie jest mieszany z innymi olejami ani konserwowany witaminą E!

Działanie: Dzięki unikalnemu składowi (wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych: m.in. linolowego i linolenowego) olej wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Olej z czarnuszki jest też często stosowany w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje włosom piękny i zdrowy wygląd. Zawarty w oleju tymochinon ma silne działanie bakteriobójcze, co sprawia, że olej z czarnuszki jest też stosowany przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.

Stosowanie: Olej można stosować bezpośrednio na skórę i włosy. W przypadku pielęgnacji włosów należy niewielką ilość oleju wetrzeć w suche włosy i skórę głowy, pozostawić na około 2 godziny i dokładnie zmyć delikatnym szamponem.

Przechowywanie: Olej z czarnuszki jest słabo odporny na działanie słońca i wyższych temperatur, dlatego zaleca się przechowywanie go w lodówce po otwarciu.

Dodatkowe informacje

Waga 0.1 kg
pojemność

30ml, 50ml, 100ml

0
    0
    Twój koszyk
    Koszyk jest pystyPowrót do sklepu
    Odbierz 20% zniżki
    Zapisz się do newslettera aby otrzymać 20% zniżki na zakupy w sklepie fitcomfort.pl
      ZAPISZ SIĘ
      Akceputję regulamin sklepu