Olej makadamia (30ml, 50ml, 100ml)

Promocja!

Olej makadamia (30ml, 50ml, 100ml)

20,99 42,99 

Tłoczony na zimno kosmetyczny olej makadamia

Wyczyść
Porównanie

Udostępnij

Opis

INCI: Macadamia Ternifolia Seed Oil

O dużej przydatności w kosmetyce oleju Makadamia decydują zawarte w jego składzie nienasycone kwasy tłuszczowe. Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Jest odpowiedni dla wszystkich typów skóry, w szczególności jednak dla cery suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej. Stosowany jest także przy łamliwych i kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w taki sam sposób jak sebum wytwarzane przez skórę człowieka. Olej doskonale się rozprowadza, szybko wchłania, działa regenerująco, odżywczo, wygładzająco i poprawia wygląd skóry.

Dodatkowe informacje

Waga 0.1 kg
pojemność

30ml, 50ml, 100ml

0
    0
    Twój koszyk
    Koszyk jest pystyPowrót do sklepu