Organiczny olej inca inchi

Organiczny olej inca inchi
32,50
Wybierz pojemność
- wybierz -
  • 30ml
  • 50ml
  • 100ml
Zapytaj o produkt

Opis produktu

INCI: Plukenetia Volubilis Seed Oil, Tocopherol

Olej Inca Inchi jest tłoczony na zimno z nasion peruwiańskiego krzewu Sacha Inchi. Olej Inca Inchi charakteryzuje się wyjątkowo wysoką zawartością Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) Omega-3 i Omega-6. Jest olejem lekkim, dobrze przyswajanym przez skórę, regeneruje ją i uelastycznia, oddziałując na jej głębsze warstwy. Łagodzi dolegliwości charakterystyczne dla cery atopowej, wrażliwej, łuszczącej się, podrażnionej; ma działanie przeciwzmarszczkowe, wyrównuje przebarwienia i pomaga odzyskać skórze blask. Olej Inca Inchi pobudza odbudowę włókien kolagenowych; sprawdza się także w pielęgnacji okolic oczu, a także skóry tłustej i trądzikowej; zawiera wysokie stężenie witaminy E o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Olej ten jest idealny do masażu ujędrniającego całe ciało, zapobiega rozstępom; chroni i regeneruje włosy – nawilża i odżywia włosy suche, farbowane, zniszczone przez słońce, eliminuje suchość skóry głowy.

Zastosowanie:
  • odrobinę oleju rozgrzewamy między palcami i aplikujemy na lekko wilgotną skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolice oczu, delikatnie wklepując; odrobinę oleju można dodać do kremu do twarzy tuż przed nałożeniem – zwiększa to właściwości pielęgnacyjne kremu, a w przypadku gęstych kremów i maści daje lepszy poślizg przy nakładaniu;
  • olej można dodać do tradycyjnego balsamu do ciała tuż przed użyciem i aplikować na skórę po kąpieli;
  • olej może być stosowany zarówno na suche jak i mokre włosy, bez spłukiwania (odrobinę oleju rozgrzać i rozetrzeć między palcami, wmasować w końcówki włosów, nie spłukiwać) lub jako maska do włosów, stosowana przed myciem (w suche, nieumyte jeszcze włosy i skórę głowy wmasować olej, zawinąć włosy w foliowy czepek i ręcznik, trzymać przez ok. pół godziny do godziny, następnie umyć włosy szamponem);
  • olejek wcierany w zniszczoną skórę rąk przywraca im gładkość i elastyczność, pielęgnuje również paznokcie.

Przechowywanie oleju: olej przechowujemy w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25 °C lub w lodówce. Należy unikać miejsc wilgotnych i nasłonecznionych.

Dostawa i płatność

opcje przesyłek:

DPD do 30kg   
20zł przesyłka przy płatności przelewem         
25zł przesyłka pobraniowa

Paczkomaty InPost do 25kg                               
12zł przesyłka przy płatności przelewem          


Paczka w RUCHu do 20kg                               
10zł przesyłka przy płatności przelewem         

Darmowa dostawa od 100zł przy płatności z góry - Paczkomaty i Paczka w RUCHu

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.

Zamknij