Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron
15,90
Wybierz pojemność
- wybierz -
  • 30ml
  • 50ml
  • 100ml
Zapytaj o produkt

Opis produktu

INCI: Vitis Vinifera Seed Oil

Tłoczony na zimno kosmetyczny olej z pestek winogron jest niekomedogenny, dobrze przyswajany przez skórę i nie pozostawia wrażenia tłustości. Stosowany w produktach do skóry suchej, delikatnej i trądzikowej, jest także cennym olejem bazowym do masażu całego ciała.

Jest to olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega – 6 (kwas linolowy: 58 - 81%), które naprawiają barierę ochronną skóry. Aplikacja kwasów tłuszczowych uelastycznia skórę i nadaje jej młodszy wygląd,  włosy natomiast stają się bardziej błyszczące i o zdrowszym wyglądzie. Obecna w oleju frakcja niezmydlająca się w postaci fitosteroli wzmacnia lipidową barierę naskórka, chroniąc skórę przed odwodnieniem.

Olej z pestek winogron jest olejem cenionym w aromaterapii i masażu, ze względu na lekką konsystencję, neutralny zapach i łatwość tworzenia kompozycji z olejkami eterycznymi.

Dostawa i płatność

opcje przesyłek:

DPD do 30kg   
20zł przesyłka przy płatności przelewem         
25zł przesyłka pobraniowa

Paczkomaty InPost do 25kg                               
12zł przesyłka przy płatności przelewem          


Paczka w RUCHu do 20kg                               
10zł przesyłka przy płatności przelewem         

Darmowa dostawa od 100zł przy płatności z góry - Paczkomaty i Paczka w RUCHu

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.

Zamknij