Olej z marakui

Olej z marakui
32,90
Wybierz pojemność
- wybierz -
  • 30ml
  • 50ml
  • 100ml
Zapytaj o produkt

Opis produktu

INCI: Passiflora Incarnata Oil

Olej tłoczony z nasion marakui (passiflory) wykorzystywany był od setek lat przez plemiona z Amazonii. Słynie z wysokiej zawartości NNKT, bioflawonoidów i witamin A, C, K i E. Dzięki temu olej posiada właściwości odmładzające i odżywiające skórę i włosy, jednocześnie nie będąc bardzo tłustym. Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olej arganowy, jest więc cenną bronią w walce z wolnymi rodnikami.

Olej z pestek marakui sprawdza się w pielęgnacji każdego typu skóry, najbardziej jest jednak polecany do skóry naczyniowej i ze skłonnością do trądzika różowatego. Jest to spowodowane obecnością witamin i flawonoidów, mających wpływ na uszczelnienie naczyń krwionośnych. Olej zmiękcza, nawilża i uelastycznia skórę, łagodzi stany zapalne, regeneruje i pomaga uregulować wydzielanie sebum. Doskonale sprawdza się też w pielęgnacji kruchych i łamliwych włosów. Idealny do masażu całego ciała i codziennej pielęgnacji twarzy, włosów i paznokci. Może być stosowany samodzielnie i jako dodatek do innych kosmetyków.

Dostawa i płatność

opcje przesyłek:

DPD do 30kg   
20zł przesyłka przy płatności przelewem         
25zł przesyłka pobraniowa

Paczkomaty InPost do 25kg                               
12zł przesyłka przy płatności przelewem          


Paczka w RUCHu do 20kg                               
10zł przesyłka przy płatności przelewem         

Darmowa dostawa od 100zł przy płatności z góry - Paczkomaty i Paczka w RUCHu

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.

Zamknij